Sayfalar

27 Ocak 2015 Salı

Rüyada Terakki


Kitabın Yazarı: Molla Davutzade Mustafa Nazım Erzurumi
Yayınevi: Boğaziçi Üniversitesi Yayınları
Sayfa sayısı: 186
Nereden kaça aldım?: Arkadaş

1913 yılında başka bir alem olarak nitelendirilen modern ve her şeyin tam otomatik olarak yürütüldüğü, binaların arasından kat kat uzanan köprüler, yollar, restoranlarda düğmeye basarak gelen yemekler, herkesin kendine has kart numarası, çocukların doğduktan sonra 1 yıl boyunca yetiştirildiği doğum evleri vb.. anlatıldığı bir dönem. Bir sürü şey hayal edilmiş ileriyi düşünülerek ve çok güzelmiş gibi anlatılmış. Ancak benim içimi karartmaya yetti. Yine de o zamanlardan bunların düşünülmesi kağıda dökülmesi ve günümüze aktarılması bana harika geliyor. Kitabın yarısı direk osmanlıca çeviri, diğer yarısı ise sadeleştirilmiş türkçe olarak basılmış. Tabi ki ben yarısını okumakla yetindim :).

"Kanuna şöyle bir göz gezdirdim. İlk olarak şu satırlar dikkatimi çektiğinden okumaya başladım: 'İnsan yalan söylemez. Yalan söyleyenler insanlıktan çıkarılır.'" (s.127)

4 yorum:

  1. güzelmiş ,sıkılırmıydım bilmiyorum ama en azından yorumların güzel :D kitabı da bilemicem :d sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sıkılacak bir kitap değil kesinlikle, beğenmenize sevindim :) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba yine ben blogunuza belli aralıklarla uğruyorum :D neden bilinmez seviyorum burayı :) kitabıda alışveriş listeme ekledim alcam okuyacağım ayrıca okuduklarınızı tek tek almayada başladım :D

    YanıtlaSil
  4. Merhaba çok sevindim yorumunuza ancak artık yazmıyorum. :( Instagramı sıklıkla güncelliyorum, sevgilerimle..

    YanıtlaSil