Sayfalar

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Kuyucaklı Yusuf



Kitabın Yazarı: Sabahattin Ali

Yayınevi: YKY

Sayfa sayısı: 215

Nereden kaça aldım?: Oku&Oku

Sabahattin Ali'nin kitaplarını her elime alıp sayfalarını çevirdiğimde şaşırıyorum. Kitapların kapağı beni çok etkiliyor sanırım, yeşil renkte, yazarın portresinin olduğu bir kitap kapağı bana çok soğuk geliyor. Oysa içinde yazılanlar o kadar samimi ki.. Sabahattin Ali insanın iç dünyasının tasvirini çok iyi yapıyor, duygularını, gel-git'lerini harika anlatıyor. Siz yaşıyorsunuz sanki o aşkı, siz yaşıyorsunuz sanki o hayal kırıklığını, sevinci.. Acaba ne olacak diye sayfaları çevirirken kendi sonunuzu merak ediyorsunuz sanki.. Umarım diğer romanlarını da okuma fırsatım olur.

Kitap adından da anlaşılacağı gibi Kuyucaklı, annesi-babası gözünün önünde öldürülmüş Yusuf'un hikayesini anlatıyor. Yusuf'a üzülen kaymakam yanına alıyor ve Yusuf bu ailenin bir ferdi oluyor. Olaylar 1906 yıllarında geçiyor, o zamanı yaşıyorsunuz, Şakir'e sinirleniyor, Muazzez'e üzülüyor, Şahinde Hanım'a diş biliyor, Yusuf'a hadi be Yusuf diyorsunuz... Sonu oldukça hüzünlü ama her hikaye mutlu sonla bitmiyor ne yazık ki..

2 yorum:

  1. sonu oldukça hüzünlü. Okurken yer yer sinir oldum. Beni alıp çocukluğumun kemalettin tuğcu kitaplarına getirdi. yazarın okuduğum ilk kitabı.

    YanıtlaSil
  2. Bende ilk bu kitapla başlamak istiyorum yazarı tanımaya siz de çok iyi yorumlamışsınız teşekkürler

    YanıtlaSil