Sayfalar

20 Temmuz 2012 Cuma

Bizim Cafenin Kızları



Kitabın Yazarı: Laura Schaefer

Yayınevi: Epsilon

Sayfa sayısı: 231

Nereden kaça aldım?: Oku&Oku

Tam bir gençlik romanıymış, bilmiyordum. Bilsem almazdım herhalde. Konusu ilgimi çektiği için almıştım. Öyle okudum ve geçtim. Ama kızların kafeyi kapatmamak için aldıkları aksiyon listesinde gerçekten işe yarar şeyler var. İleride bir kafem veya benzeri bir yerim olursa mutlaka tekrar döneceğim bu kitaba :).Çayla ilgili de güzel bilgiler var, aralara serpiştirilmiş. Güzel çizimler var yine her bölüm arası. Gençler bu kitabı okuyabilirsiniz :).. 

Bizim Kafenin Kızları
Neden umursadığımız şeyler değişmek zorunda?
Hayatın her döneminde, değişim, yaşanması gereken bir durumdur ama kimi zaman insan alıştıklarından da vazgeçmek istemez. Annie Green için de vazgeçmek zor olur. İlk bakışta, çocukluğundan, arkadaşlarından, yerel bir işletme olan anneannesinin kafesinden vazgeçiş gibi görünen ama aslında sadece değişimin bir parçası olan farklılıkları kabul etmesi süreci onun için de sancılı geçer.
Büyüdüğünü, insanların büyüdükçe ideallerinin değiştiğini, arkadaşların ya da dostların her daim bir arada olamayacakları, yeni dünya düzeninde büyük balığın küçük balığı sık sık yuttuğunu kabullenmesi Çocukluk arkadaşlarıyla çaya hayran bir şekilde yetişen Annie, bütün çıkmazlarını ortaya dökerek kafesi ve geleneksel çay günleri için kızları bir arada tutmayı başarır.

En Mükemmel Çay - Annie Green Tarifi

Su kaynatın ama çok uzun süre kaynamasın.
Su kaynadıktan sonra bir süre bekletin.
Dolu dolu bir yemek kaşığı kadar en sevdiğiniz çay yapraklarını çaydanlığa koyarak üzerine kaynattığınız suyu dökün.
Yaprakların açılması ve demlenmesi için üç dakika bekleyin.
Demlenen çayı önceden ısıttığınız ve en sevdiğiniz kupaya doldurun.
Yudumlayın ve gülümseyin.


İmparator Shen-Nung, çayı, Çinde tesadüfen M.Ö. 2737de buldu. M.S. 800de çay, Budist rahipler tarafından Japonyaya getirilmeden binlerce yıl önce Çinin ulusal içeceğiydi. İnsanlar sonraki beş yüz yıl boyunca çayı ilaç olarak kullandılar. Japonya çay seremonileri oluşturuldu ve bu seremoniler bir sanat çeşidi olarak görüldü. Japonlar sadece yeşil çayları kullandılar ve insanların dizleri üzerinde girdikleri özel çay odaları yaptılar. Ayrıca meditasyona ve düşünmeye yardımcı olması için de çayı kullandılar; çay, dinlerinin bir parçası haline geldi. Arkadaşlar arası çay içeren her buluşmanın çok özel olduğuna inandılar çünkü o günün koşulları bir daha asla tekrarlanmayacaktı.

1 yorum:

  1. Ben tam tersine severim böyle romantik komedi tadında kitapları. Bu kitap da listemdeydi ama bir aralar tükenmiştir, satış dışıdır gibi ibarelere rastlayınca vazgeçtim peşine düşmekten. Bu arada, arkada bloğunu fon olarak kullanmışsın, fotoğraf harika olmuş ;)

    YanıtlaSil