Sayfalar

25 Kasım 2013 Pazartesi

Boris'in Sırrı


Kitabın Yazarı: Bilal Civelek

Yayınevi: Yediveren Yayınları

Sayfa sayısı: 448

Nereden kaça aldım?: Kocatepe Beğendik kitap standından

Beğendik'te eşim kahvemizin yapılmasını beklerken ben de şöyle bir dolanayım diye kalktım gittim kitapların olduğu yere doğru. İndirimli kitapların olduğu yerde birkaç kitap inceledikten sonra bu kitapta takıldım. Konusu gerçek olması sebebiyle oldukça ilgimi çekmişti. Makedonyalı Türk'lerin ve tabi müslümanların çektiği acılar, Makedonya'lı bir öğretmen olan Boris'in sırrını açığa vurmasıyla birlikte Yusuf etrafında odaklanıyor. Böylece Müslüman Türklerin çektiği acılar, işkenceler tarihte yerini buluyor. Bu acıları çekerken Allah'a, imana sığınma ve bu yolla kendilerini güçlü hissetmeleri beni çok etkiledi. Kitabı elinize aldığınızda bazı yazım hatalarını fark ediyorsunuz ama konusu, yazımı sizi alıp götürüyor. Bir solukta okuyacağınız nefis bir tarihi roman..

" Bülbül neden başka bir şeye değil de, her dala konuşunda dikenleri ayaklarını tırmalayan güle aşık oldu?
Çünkü biliyor ki, asla güle sahip olamayacak, asla vuslata eremeyecek. Böylece güle olan aşkı hiç bitmeyecek. Dünyada vuslata eren aşk, gerçek aşk değildir. Vuslat, sevginin musluğunu kapatır. İnsanın yandığı halde en çok sevdiği ateş aşk ateşidir. Vuslat dünyada aşk ateşinin suyudur. Ateşi söndürür." (s.152)

2 yorum:

  1. çok çok güzel listeye alıyorum gerçek konuları işleyen romanlara bayılıyorum ben genelde tercihlerim onlardan yana oluyor

    YanıtlaSil
  2. Sinem umarım sen de beğenerek okursun, sevgilerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil