Sayfalar

18 Kasım 2013 Pazartesi

On Bir ve Filmler



Kitabın Yazarı: Mark W. Watson

Yayınevi: Domingo

Sayfa sayısı: 272

Nereden kaça aldım?: OkuOku

Geçen hafta "Zaman Yolcusunun Karısı" adlı kitabın filmini nihayet izleyebildim(k!). Ben izlerken eşim de gözleri kapalı izlediğini iddia etse de :), sonradan sorduğu sorularla izleyemediğini bir kere daha pekiştirmiş oldu. Kitabından sonra filmini beğenmediklerimden oldu bu film de. Oysa "Sen Dünyaya Gelmeden" öyle miydi, kitabı ayrı güzel filmi ayrı güzeldi, harika bir eşleşme olmuştu. Bu film kesinlikle çok üstün körü olmuş, bir çok şey atlanmak durumunda kalınılmış herhalde ki eksikti.. Ben kitabı okuduğum için aralarda açıklama yaptım, anlaşılır olması için. Velhasıl kelam kitap harika, film vasat.

Cumartesi günü izlediğimiz bir başka film de "Prensesin Uykusu" adlı Türk filmi oldu. Çağan Irmak'ın yönetimindeki bu film'de iyilik, dostluk, arkadaşlık, prensesler, biraz animasyon, iyi insanlar temalı bir konu vardı. Kafasına aldığı bir darbe sunucu uykuya dalan kız çocuğunun dileklerini gerçekleştirerek onu yeniden uyandırma çabaları masalsı bir anlatımla bizlere aktarılıyor. Değişik güzel olmuş ama Türk filmi işte yeaaahh diyemeden de geçemeyeceğim maalesef. :(

Gelelim güzel kitabıma.. Radyoda gece sohbet programı yapan Xavier geçmişinde yapmak istediği bir iyiliğin isteği dışında çok kötü sonuçlanması sonucu bu ismi alarak ülkesini, arkadaşlarını, ailesini terk etmiş ve yeni bir başlangıç yapmak istemiştir. Yeni hayatında etliye sütlüye karışmadan yaşamaya çalışmaktadır. Ancak bir gün arkadaşları tarafından sokakta dövülen bir çocuğa müdahale etmediği için kendini sonradan suçlu hissetmiş ve bu davranışı sonucunda dolaylı olarak on bir kişinin hayatını da etkilemiştir. Bu hikaye öyle güzel anlatılmış ki elinizden bırakamıyorsunuz adeta. Daha sonra kahramanın hayatına Pippa isimli temizlikçi bir kızın girmesiyle Xavier kendine çeki düzen vermeye başlamıştır. Eğlenceli, düşündürücü bir kitap okumak isterseniz gözüm kapalı öneririm.

"Unutma evlat, bu dünyada hiç kimse ne yaptığını bilmez. Herkes biliyormuş gibi yapar sadece." (s.28)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder