Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

Sahilde Kafka

20110520-122646.jpg

Kitabın Adı: Sahilde Kafka

Kitabın Yazarı: Haruki Murakami

Yayınevi: Doğan Kitap

Sayfa sayısı: 651

Nereden kaça aldım?: Oku oku

Sahilde Kafka yazarın okuduğum ikinci kitabı. İlk kitabı İmkansızın Şarkısı idi ve o kitabini da severek okumustum. Ama bu kitapta cok fazla gercek ustu olay var, digerinde normal olabilecek hayatlar konu edilmisti. Kitabin kahramani Kafka ama bence her bir karakter kahramandi; Hoşino, Oşima, Nakata, Saeki ...

Bu kitap ile ilgili harika bir inceleme yazisi bu adreste mevcut. Ama ben bu yaziyi kitabi okuduktan sonra okumayi tercih ederim. Kitap 651 sayfa fakat oldukça hızlı bitiyor, benim tarzıma uygun bir kitap, bu tarzı beğenenlere öneririm. Beğendiğim bazı satırlar..

"Okuma salonuna dönerek koltuğa oturdum, yeniden Burton baskısı Binbir Gece Masalları'nın dünyasına döndüm. Sonra da, çevremdeki gerçek dünya, film sahnesinin gölgelenmesi gibi yavaş yavaş silinmeye başladı. Yalnızca ben, tek başıma sayfaların arasındaki dünyaya dalmıştım. Bu hissi çok seviyorum." (s.81)

"Adam gibi gözlerini aç! Göz kapamak, korkakların işidir. Gerçeklere göz yummak çok alçakçadır. Sen gözlerini kapatıp kulaklarını tıkasan bile zaman akmaya devam eder. Emin adımlarla." (s.207)

"Ayrımcılığa uğramanın nasıl bir şey olduğunu, ne kadar derin yaralar bıraktığını, o ayrımcılığa maruz kalan dışında kimse anlayamaz. Acısı kişiye özeldir ve kendine özgü bir yarası vardır." (s.255)

"'Haddinden uzun düşünmek, hiç düşünmemiş olmaktan farksızdır' derler" (s.471)

1 yorum: