Sayfalar

15 Nisan 2014 Salı

Tarihçi


Kitabın Yazarı: Elizabeth Kostova

Yayınevi: İnkılap Kitabevi

Sayfa sayısı: 648

Nereden kaça aldım?: Arkadaş

2 aydır devam ede(meye)n okumam sonunda bitti. Kitap kötü müydü hayır, hatta ilginç bir konusu vardı. Öyle ki bu sayede Drakula'nın efsanevi tarihini öğrenmiş oluyorsunuz, İstanbul, Macaristan, Bulgaristan arasında mekik dokuyan kahramanlar Drakula'nın izini sürerlerken korku, heyecan ve Drakula'nın zamanında insanları nasıl işkencelerle öldürdüğünü okuyup kanınızın donmasına engel olamıyorsunuz. Paul'le birlikte babasının  dolayısıyla Drakula'nın izini süren Helen'in Türkler hakkındaki olumsuz fikirlerini de okuyup nasıl düşündükleri hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. 

Kitabı bitirdikten sonra kısa bir araştırma yaparım, bu kitabın da film haklarının satın alınmış olduğunu okudum. Filmi kitabından daha heyecanlı olabilir ancak henüz ortada elle tutulur bir şey yok.

"İnsanoğlunun yapmış olduğu büyük kötülükler kuşaklar, yüzyıllar, hatta bin yıllar boyunca yaşar. Ve bizim tek tek bireyler olarak yaptığımız iyi şeyler, kısa ömrümüzle birlikte yok olur gider." (s.76)

4 yorum:

  1. Ilginc bir kitaba benziyor, en azindan Drakula Ile ilgili merakimi gidermek icin okuyabilirim, paylasiminiz icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Drakula ile ilgili fazlasıyla bilgileneceğinize emin olabilirsiniz :)

      Sil
  2. Hımmm, alınası.
    Paylaşım için teşekkür ederim.

    Gezerek anne

    YanıtlaSil