Sayfalar

18 Eylül 2014 Perşembe

Çakma Anne

Kitabın Yazarı: Alicia Ybarbo, Karen Moline, Laurie Kilmartin
Yayınevi: Domingo
Sayfa sayısı: 176
Nereden kaça aldım?: IDEFIX

Kitap bir harika, hiiç öyle ben kötü bir anne miyim, acaba bir şeyleri eksik mi yapıyorum, çok mu serbest bırakıyorum ben bu kızları (çocukları) diye düşünmenize gerek olmadığını süper bir dille anlatıyor. Kitap 1 günde bitti, metroda okurken suratımda gülümsemeyle yapışık bir şekilde eve gidip geldim. Espriler diz boyu, aşağıdaki örnek sayfayı görün ve bu kitabı okuyun.. Pişman olmayacaksınız..


17 Eylül 2014 Çarşamba

Bir Cinayetin Psikanalizi

Kitabın Yazarı: Jed Rubenfelnd


Yayınevi: Koridor


Sayfa sayısı: 488


Nereden kaça aldım?: IDEFIX

Nisan'ım kreşe, Eylül'üm okula başladı. Ödev telaşı ve hadiler de başladı.. Anne olmak zor, sabahları 6 - 7:30 arasını krizsiz geçirmeye çalışsam da çoğu zaman başaramıyorum. Bu sabah tam birbirimize girmeden evden çıktık diye sevinirken, Eylül okulda ağlamaya başladı (10 günden sonra :(). Nisan zaten kreşe başladı başlayalı her sabah ayrılışta 2 damla akıtıyor :(. Onları o halde bırakıp gitmek benim için hiç de kolay olmuyor.. Duygusal yaklaşmamak lazım ama aklım kalıyor işte. Bu hafta eğitimde olduğum için yolda gidip-gelirken okuma fırsatım oldu ve bitirebildim.. Kitapta işlenen konu başlıktan farklı değil, bir cinayet ve bir saldırı var. Saldırılan kız'a Younger'ın yaptığı seanslar, bunları hocası Freud ile paylaşması, analizler vs.. Aynı anda dedektiflerin de zanlıyı bulma çalışmaları ve hepsinin ortak bir noktada buluşmasını keyifle okuyorsunuz. Kitap tamamen kurgu değil, Freud, Jung ve Younger'ın yaşadığı dönemden büyük bir miktarda esinlenmiş ancak olaylar kurgulanarak birleştirilmiş, neyin gerçek neyin kurgu olduğu ise sonsöz ile okurlara aktarılmış. Keyif alarak okuduğum bir kitap oldu.

"Bence hayal görüyorsun, dedi Freud. Ve hayal gücünün ardında daima bir dilek vardır." (s.78)

" 'Duygularımızdan sorumlu değiliz,' diye cevap verdim. 'Dolayısıyla hiçbir duygumuzdan utanmamız gerekmez.'" (s.114)

"'Rüyalarımız', diye başladım. 'önceki gün yaşadığımız deneyimlerin parçalarından oluşur.'" (s.109)

"Olmak mı, yoksa olmamak mı? İşte bütün mesele bu: Hamlet için olmak, durağanlık, acı, korkaklıktır; olmamak ise cesaret, girişim ve eylemle bağlantılıdır." (s.372)

"Bazı insanlar, genellikle kendilerine en çok acı veren şeyle uğraşmayı severler." (s.473)

"Dr. Freud mutsuzluğun, anılarımızı bırakamamamızdan kaynaklandığını düşünüyor, dedim" (s.478)