Sayfalar

30 Ekim 2012 Salı

Kapı




Kitabın Yazarı: Magda Szabo

Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Sayfa sayısı: 260

Nereden kaça aldım?: Oku&Oku


Bu kitap neden bu kadar süründü, cevabım belirsiz. Belki özümseyerek okumak istedim, belki elime almak istemediğim zamanlar oldu. Çok kısa bir kitap evet ama olmadı işte, ancak bayramda bitirebildim. Baş kahraman Emerenc'i okurken sıkıldım mı? Hayır. Onun tuhaflıklarına kızdım mı? Evet. Emerenc'i sevdim mi? Evet hem de çok. Bu kitap okunmalı mı? Kesinlikle, farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız.. Altını çizmek istediğim bir çok yeri olmasına karşın sadece tek cümle yazmışım not kağıdıma.. Emerenc'i en iyi anlatan cümle belki de..

"Kim yalnız değil ki? Bilmek isterdim doğrusu. Hatta biriyle birlikte yaşayanlar bile yalnız, sadece yalnız olduklarının bilincinde değiller, o kadar!" (s.97)

2 yorum:

  1. Sevgili Şule,
    Tesadüf eseri blogunu gördüm bayıldım bayıldım:) Ne kadar güzel bu okuma aşkın. Güzel paylaşımların için tebrik ederim..

    Ayrıca şu anda okuduğun Yüzyıllık Yalnızlık kitabını görünce taa 15 sene öncesine lise yılalrıma daldım gittim. Babamın kitap okumaktan uykusuz kaldığımı düşündüğü ve kızdığı için battaniye altında fenerle okuduğum kitaplardan biridir:))) Ve top listemde çok yüksek sıralardadır. Aynı hazzı vermesini dilerim.
    Segiler:)

    YanıtlaSil
  2. Elifciğim güzel yorumun, nazik sözlerin için teşekkür ederim. Yüzyıllık Yalnızlık kitabı beni de lise yıllarıma götürür. Kendim okumamıştım ama bir arkadaşım okurdu biz de kendisiyle dalga geçerdik.. Gençlik işte.. Şimdi de kendim için geç kalmış bir okuma olduğunu düşünüyorum.. Kitap harika çünkü..

    YanıtlaSil